Chefchaouen
14 mei 2025 - Chefchaouen, Marokko
We hebben goed geslapen en na een lekkere douche gaan we aan het ontbijt. We krijgen onder andere chocoladecake, pannenkoekjes en wat brood. Niet verkeerd.
Nadat we nog even om het hotel hebben gelopen checken we uit en gaan we op zoek naar een benzinepomp. We hebben de auto gisteravond met een bijna lege tank meegekregen. Als de tank weer vol is gaan we echt op pad. We rijden eerst een stuk langs de kust. Het is er erg netjes allemaal, de beplanting in de bermen is kunstig geknipt en geplant. Dat komt eigenlijk langs de hele route van vandaag weer terug....er zijn veel mensen aan het werk in het "groen".
Onderweg stoppen we nog bij een tentje voor een kop koffie maar verder rijden we door naar Chefchaouen, het blauwe stadje. We vinden daar een parkeerplek waar we moeten betalen. We komen 40 dirham overeen voor 1 nacht, ongeveer 4 euro. Gelijk staan er 2 mannen klaar om onze koffers te dragen. Ik zeg eerst dat dat niet nodig is maar ze willen het graag doen. Als ik vraag wat ons dat gaat kosten zegt hij dat we zelf mogen weten wat we geven. In de medina zijn het allemaal kleine straatjes waar je gauw verdwaalt en wij slapen midden in die medina. Misschien is het toch handig dat er iemand meegaat. De mannen lopen met onze koffers voorop naar onze accomodatie. Ondertussen hou ik Google maps in de gaten of we de goede richting op gaan. Als we zijn gearriveerd geeft Albert ze geld maar ze willen meer: 20 euro. Oplichters! Albert houdt voet bij stuk: het is graag of niet. Ze accepteren het geld en gaan er vandoor.
We checken in bij Casa Amina. Een heel bijzonder pand met bijzondere kamers. Gastheer Ossama is erg vriendelijk en brengt de koffers voor ons naar de kamer, voor niets! ;) Op het dakterras drinken we weer een kop Marrokaanse thee.
Dan gaan we dit bijzondere dorpje verkennen. We struinen door de kleine, smalle blauwe steegjes van de medina met werkelijk overal winkeltjes. Je verdwaalt er bijna in!
Aan het eind van de middag frissen we ons op in Casa Amina waarna we in de avond weer naar het plein gaan om een Marokkaanse kip tajine te proberen.
Wubbo:14 mei 2025Moi man geniet er van. Jullie verdienen het
Jolanda Staal:14 mei 2025Wordt vast weer een hele mooie reis. Veel plezier!
Magreet:14 mei 2025Geweldig. Hoort allemaal goed. 😘❤️
Stieneke:14 mei 2025Eerste avontuur is binnen en prachtig verblijf!
Robert van Haarst:14 mei 2025Geniet van je reis
Annemieke:14 mei 2025Wauw😍😍😍 die blauwe straatjes wat gaaf